Изплатени са заплатите на българските моряци от кораб Amur

amurИзплатени са заплатите на българските моряци от кораба „Амур”, това съобщи за Радио Варна адвокатът на моряците Христо Раев. След заплащането корабът е освободен от Бургаското пристанище и в момента е на рейд край Италия.

„Очаквам обаче плавателният съд отново да бъде задържан, защото проблемът с дълговете на корабособственика все още не е решен”, заяви Раев. Той уточни, че заплатите на моряците са били изплатени с пари от „Солвей соди” – Девня, които са собственик на товара.

„Идеята беше корабът да бъде освободен и стоката да стигне до крайната си дестинация, защото дългото задържане на товара водеше до големи загуби за фирмата”, уточни Раев.

Сега девненският завод ще търси парите си от собственика на плавателния съд, което ще е една от причините той отново да бъде задържан. „Най-вероятно проблемът ще бъде решен единствено чрез продажбата на кораба, защото няма друг вариант да бъдат покрити задълженията, възлизащи на стотици хиляди евро”, коментира адвокат Раев.

Още по темата: Кораб АМУР

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Военноморският музей представя документалната фотоизложба „Морското наследство на България“

От днес на входа на Морската градина (до Слънчевия часовник) жителите и гостите на Варна могат да разгледат документалната фотоизложба „Морското наследство на България“,

Флотилен адмирал, проф. д.в.н. Боян Медникаров: Българските моряци генерират над 1 млрд. долара в БВП на страната

За очакванията през новата учебна 2023 - 2024 година, която при тях официално започва на 2 септември и резултатите от вече отиващата си, разговаряме с флотилен адмирал, проф.