Служебният транспортен министър представя приоритетите си до седмица

Организирането на честни и демократични избори е един от основните приоритети на служебното правителство. Това заяви служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев, по време на церемонията по предаване на управлението на МТИТС.

Министър Алексиев посочи още, че през следващите два месеца ще работи активно за запазване на баланса и нормалното функциониране на транспортния сектор, както и за ускоряване на проектите, финансирани с европейски средства.

По време на церемонията по предаване на поста министър Ивайло Московски посочи, че оставя секторът стабилен, като продължава да се търси решение за изплащането на задълженията към кредиторите на БДЖ.

„Надявам се политиката, която ще води служебния кабинет да не доведе до големи сътресения и негативни резултати за националния железопътен превозвач“, каза Московски.

Той посочи, че служебният министър Христо Алексиев е добър експерт, който винаги е работил отговорно и с професионализъм.

„Пожелавам успех на министър Алексиев в тази нелека задача и вярвам че ще има приемственост в политиките и действията му“, допълни Ивайло Московски.

Очаква се следващата седмица министър Алексиев да представи конкретни задачи и цели в сектор транспорт и специално във водния транспорт.

| Вижте още:

Кой е Христо Алексиев?

| Отчет на МТИТС за периода ноември 2014 г. – ноември 2016 г. 

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент