Риболовни кораби затварят канала море-езеро във Варна

15936701_1271579962903137_2013921771460877106_oВтори протест, но този път на море, обявиха професионални риболовци от цялата страна, научи Maritime.bg. Припомняме, че утре в района Морска администрация ще се проведе митинг-шествие срещу политиката на държавата в сектор рибарство. Очаква се движението в района да бъде затруднено.

В петък риболовците планират втори протест, който ще се проведе в канала пред рибарското пристанище в кв. Аспарухово. Там ще се съберат риболовни кораби от различни области на страната. След събирането на корабите, същите ще направят обиколка до Пристанище Родопа (ЮПЗ), която ще продължи около 2 часа.

„Събирането на корабите и протестните ни действия могат да доведат до затрудняване на корабоплаването в района, за което копие от настоящото уведомление ще бъде изпратено и до ИА „Морска администрация”. Действията ни изразяват протест срещу ръководството на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури и управлението на сектора след преместването на ИАРА в гр. Бургас. В организираното митинг-събрание ще вземат участие собственици на риболовни кораби и рибари от гр. Варна, гр. Каварна, гр. Балчик, гр. Бяла и гр. Поморие.“, обясняват от сдружение „Черноморски изгрев“.

| Още по темата: Риболовци от цялата страна протестират утре във Варна

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

В края на май (не) изпратих писмо – защо моряците още не са ключови работници в България

В края на месец май изпратих писмо до Генералния секретар на Международната морска организация (IMO) за присъединяването на страната ни към общата резолюция. Това заяви вече

Липсва уважение към моряците, очаква ни недостиг на работна ръка, ръст на изоставените екипажи, предупреждават от ITF

Морската индустрия може да се изправи пред сериозен недостиг на моряци. Това заяви генералният секретар на Международната федерация на транспортните работници (ITF) Степен

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент