Риболовни кораби затварят канала море-езеро във Варна

15936701_1271579962903137_2013921771460877106_oВтори протест, но този път на море, обявиха професионални риболовци от цялата страна, научи Maritime.bg. Припомняме, че утре в района Морска администрация ще се проведе митинг-шествие срещу политиката на държавата в сектор рибарство. Очаква се движението в района да бъде затруднено.

В петък риболовците планират втори протест, който ще се проведе в канала пред рибарското пристанище в кв. Аспарухово. Там ще се съберат риболовни кораби от различни области на страната. След събирането на корабите, същите ще направят обиколка до Пристанище Родопа (ЮПЗ), която ще продължи около 2 часа.

„Събирането на корабите и протестните ни действия могат да доведат до затрудняване на корабоплаването в района, за което копие от настоящото уведомление ще бъде изпратено и до ИА „Морска администрация”. Действията ни изразяват протест срещу ръководството на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури и управлението на сектора след преместването на ИАРА в гр. Бургас. В организираното митинг-събрание ще вземат участие собственици на риболовни кораби и рибари от гр. Варна, гр. Каварна, гр. Балчик, гр. Бяла и гр. Поморие.“, обясняват от сдружение „Черноморски изгрев“.

| Още по темата: Риболовци от цялата страна протестират утре във Варна

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Секретен доклад във Великобритания: 55 китайски подводничари загинаха при инцидент

Най-малко 55 китайски подводничари са загинали на борда на подводница, твърдят медии във Великобритания, които цитират секретен доклад на Кралските Военноморски сили.

Бургас посреща MedCruise

Бургас ще бъде домакин на 63-та Генерална асамблея на Асоциацията на средиземноморските круизни пристанища – MedCruise. Асамблеята ще се проведе в периода 10 - 13 октомври

ДФЗ изплати над 2,7 млн. лева на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014–2020

Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) изплати през септември 2 702 599,59  лв. на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020.