Разработиха система за 3D инспекция на контейнери

konteineren-terminalТехнология за триизмерна (3D) инспекция на контейнери е успешно разработена от група южнокорейски учени, съобщи местното министерство на корабоплаването и риболова.

Според изнесената информация, технологията драстично ще намали необходимото време за инспекция на контейнеризираните товари.

Девет години е продължила разработката на свръхмодерната технология, финансирана с 22,36 млн. щ. долара.

Според разработчиците от местния Изследователски институт за морски инженеринг и корабоплаване, новата система се справя 10 пъти по-бързо от досегашните двуизмерни устройства, използвани в индустрията.

Южнокорейското морско министерство твърди още, че годишно се осъществява експорт от 640 хил. TEU за САЩ, а необходимото време за инспектиране на всеки контейнерен, при използване на новата система, ще бъде намалено до 90 хил. часа, а спестените средства от използването й ще са в размер на половин милиард долара.

„Предстои 7-месечен тестови период, преди първото инсталиране на машините в наш терминал“, заяви пред агенция „Йонхап“ ръководителят на местното бюро по логистика и корабоплаване Еом Ки-ду (Eom Ki-doo).

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент