Михаил Копанов спечели за 21-ви път регата „Трети март“

Фото: Nautica.bg
Фото: Nautica.bg

regata-treti-mart-mihail-kopanovЕкипаж на яхт клуб „Порт Бургас” (Михаил Копанов-шкипер, Стойчо Калудов, Атанас Иванов, Дамян Петков и Диан Зайков) спечели 61-ото издание на ветроходната регата „3 март” във Варна, предаде Nautica.bg. Бургаските ветроходци финишираха като победители в пет от седемте старта през тридневната надпревара в акваторията на Варненско езеро. Това бе достатъчно за нов рекорд на шкипера им Михаил Копанов – 21-ва победа в най-старото ветроходно състезание у нас. За първи път Михаил Копанов стъпва на върха в трудния клас „Ял-6” през 1981 г. Ето и периодите му на доминация (1981-83, 1992-95, 2001-05, 2007, 2009, 2011-17).

Втори в състезанието остана екипажа на СК „Вятър и вода” София с шкипер Иван Георгиев, трети е екипаж на домакините с шкипер Явор Колев. В класирането за Държавно първенство на „Ял-6” (само клубове членове на БФВ) победител отново е Михаил Копанов (Порт Бургас) с подгласници Явор Колев (МК Приятели на морето/СК Черно море Бриз Варна) и Александър Славчев (МК Балчик).

Три победи във втория състезателен ден изведоха на първото място във временното класиране екипажът на ЯК „Порт Бургас“ с шкипер Михаил Копанов. Рекордьорът по победи в най-старото ветроходно състезание у нас (21), дръпна с три точки пред екипажа на СК „Вятър и вода” София с шкипер Иван Георгиев. Копанов и компания поведоха и в класирането за Държавно първенство на клас „ЯЛ 6“.

Фото: Nautica.bg
Фото: Nautica.bg

В първия състезателен ден при три проведени гонки, лидер във временното класирането стана екипаж на СК „Вятър и вода” София с шкипер Иван Георгиев. Само на точка остана Михаил Копанов от ЯК „Порт Бургас”.

25 екипажа от Балчик, Бургас, Варна, Видин, Поморие, Силистра, София и Търговище стартираха в надпреварата за отличията в 61-ото издание на ветроходната регата „3 март”, организирана от Община Варна, СК „Черно море-Бриз“, МК „Приятели на морето“ и Българска федерация по ветроходство. Най-старото ветроходно състезание у нас е и Държавно първенство на клас „ЯЛ 6“.
регата-трети-март-2017
Maritime.bg – Спорт

Последни новини

Последни новини

Морски организации настояват за включване на синята икономика в Плана за възстановяване

За включване на синята икономика в Националния план за възстановяване и устойчивост на България настояват в писмо до президента Румен Радев Българска морска камара Морски