МТГ Делфин осигури участието на млади ветроходци на регата в Гърция

Opti simulatorЧаст от отбора на най-младите надежди на Яхт клуб “Кап. Георги Георгиев – Порт Варна”, състезатели в клас Оптимист, отпътува от Варна за участие в престижната регата 26th Athens International Sailing Week.

Състезанието е 26 издание и се провежда в 12 ветроходни класа в няколко марини от 06 до 12 Март 2017г. Първият старт за класа ще бъде на 10 Март от 11:00 часа. Към 03.03.2017г. заявените състезатели в клас Оптимист са 184, заявки се приемат до деня на първия старт и се очакват да бъдат повече от предходната година. През 2016г. участниците в класа са били 224.

Треньорите на отбора Тодор Христов и Мартин Велков заявиха, че очакванията от състезанието им са за добри резултати, а самото участие на младежите ще донесе добра подготовка на децата в силна и конкурентна среда, в по-добри метеорологични условия, преди стартовете на регатите от календара на Българска Федерация по Ветроходство през Април.

Всички останали деца и младежи в клуба продължават интензивна подготовка за сезона, като за най-малките тя се провежда на тренажор във фоайето на Морска гара през почивните дни, обясниха още от яхтклуба.

Ветроходният сезон стартира с участие на четири лодки в 61-та регата „Трети март“, в която взеха участие 24 състезатели от клуба. Част от тях бяха младежите, обучени по проект „Под Ветрила” през 2016 г. Една от лодките беше управлявана от треньора Мартин Велчев, с екипаж състезатели от клас 420.

Участието на отбора в 26th Athens International Sailing Week е станало възможно благодарение на корабостроителница МТГ ДЕЛФИН.

Maritime.bg – Спорт

Последни новини

Последни новини

Черно море – Бриз: Разрушиха ни 60-годишен мост, който ние сме градили и дейността ни спира

Ръководството на варненския ветроходен клуб "Черно море - Бриз" твърди, че част от 60-годишен мост на брега на езерото е разрушен. Буквално е строшен и целостта му е нарушена.

Лавров: Присъствието на американски кораби в Черно море е придружено от агресивна реторика

Снимката е илюстративна. Американското посолство в Анкара е уведомило Турция за отмяна на преминаването на два кораба от Военноморските сили на САЩ през Босфора към Черно море,