Rolls-Royce набира 280 млн. евро за създаване на автономни кораби

Rolls-Royce-ox-bridgeФинландската агенция за иновации „Tekes“ осигури финансиране за програмата на Rolls-Royce за развитие на автономни плавателни съдове.

Maritime.bg припомня, че Rolls-Royce активно работи по проект за създаване на автономни и дистанционно-управлявани плавателни съдове, използвайки напредъка в развитието на дигиталните технологии в морската индустрия.

В момента корпорацията развива различни партньорства с организации в целия свят за осигуряване на необходимата компетентност и работни места, чрез които да се развие технологията и необходимите компоненти.

Осигуреното от Финландия финансиране ще послужи за развитие на изследователския център на Rolls-Royce в Турку, където компанията разработва т.нар. „контролни центрове“, от които след години ще бъдат управлявани автономните плавателни съдове.

Rolls-Royce съобщи още, че към момента има възможност за осигуряване на над 280 млн. евро за развитие на технологията.

През следващите години дигитализацията ще промени изцяло морската индустрия. Сега е точното време да започнем работата в тази посока. Необходими са глобални инвестиции за създаване на пазарни продукти и технически системи, защото автоматизацията в морската индустрия и корабоплаването е глобална пазарна възможност„, коментинтира Микаел Макинен, президент на морското звено на Rolls-Royce.

Видео, можете да видите по-долу.

Още по темата:

Корабите на бъдещето ще са без моряци (видео)

Финландия даде 6,6 млн. евро за проучване за кораби без моряци

Кораб без екипаж разработва Rolls-Royce

Как ще изглежда корабният мостик, според визията на Rolls-Royce (видео)Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини