Rolls-Royce набира 280 млн. евро за създаване на автономни кораби

Rolls-Royce-ox-bridgeФинландската агенция за иновации „Tekes“ осигури финансиране за програмата на Rolls-Royce за развитие на автономни плавателни съдове.

Maritime.bg припомня, че Rolls-Royce активно работи по проект за създаване на автономни и дистанционно-управлявани плавателни съдове, използвайки напредъка в развитието на дигиталните технологии в морската индустрия.

В момента корпорацията развива различни партньорства с организации в целия свят за осигуряване на необходимата компетентност и работни места, чрез които да се развие технологията и необходимите компоненти.

Осигуреното от Финландия финансиране ще послужи за развитие на изследователския център на Rolls-Royce в Турку, където компанията разработва т.нар. „контролни центрове“, от които след години ще бъдат управлявани автономните плавателни съдове.

Rolls-Royce съобщи още, че към момента има възможност за осигуряване на над 280 млн. евро за развитие на технологията.

През следващите години дигитализацията ще промени изцяло морската индустрия. Сега е точното време да започнем работата в тази посока. Необходими са глобални инвестиции за създаване на пазарни продукти и технически системи, защото автоматизацията в морската индустрия и корабоплаването е глобална пазарна възможност„, коментинтира Микаел Макинен, президент на морското звено на Rolls-Royce.

Видео, можете да видите по-долу.

Още по темата:

Корабите на бъдещето ще са без моряци (видео)

Финландия даде 6,6 млн. евро за проучване за кораби без моряци

Кораб без екипаж разработва Rolls-Royce

Как ще изглежда корабният мостик, според визията на Rolls-Royce (видео)Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

В края на май (не) изпратих писмо – защо моряците още не са ключови работници в България

В края на месец май изпратих писмо до Генералния секретар на Международната морска организация (IMO) за присъединяването на страната ни към общата резолюция. Това заяви вече

Липсва уважение към моряците, очаква ни недостиг на работна ръка, ръст на изоставените екипажи, предупреждават от ITF

Морската индустрия може да се изправи пред сериозен недостиг на моряци. Това заяви генералният секретар на Международната федерация на транспортните работници (ITF) Степен

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент