Carnival откри свърхмодерен център за управление на флота

FOC-AidaУникален център за управление и експлоатация на флота си откри базираната в Маями корпорация Carnival.

Свръхмодерният център е базирана в Сиатъл, а подобен компанията вече изгради в Хамбург. Предстои строителството на трети център, който ще бъде изграден в централата на корпорацията в Маями.

Carnival е една от най-големите туристически компании в света и първа в морската индустрия, въвеждаща подобна унифицирана технология за управление и експлоатация на флота. Към момента Carnival разполага със 102 кораба, разделени в няколко дъщерни дружества и туристически бранда.

Целта на новите експлоатационни центрове е да се осигури подпомагане на флота в реално време от наземно базирани екипи, както и оптимизиране на безопасността и цялостната ефективност на флота.

Новата система предава в реално време систематизирани данни по 28 различни параметри, сред които данни от видеонаблюдението на кораба, навигационни данни, състояние на машините и механизмите и много други.

Системата е разработка на Microsoft и е облачно-базирана. Тя бе първоначално внедрена в кораби на Carnival през 2015 година и предаваше информация в базирания в Хамбург център.

| Вижте още: Rolls-Royce набира 280 млн. евро за създаване на автономни кораби

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Министерски съвет одобри дерогация за закупуване, внос или трансфер по море на суров нефт от Русия

Министерският съвет прие решение, с което одобри предоставянето на възможност Република България да приложи специалната дерогация от член 3м, параграфи 1 и 2 от Регламент на

Държавата да осъществи пълен контрол върху пристанище “Росенец“, настояват от ДПС

Държавата трябва да осъществи пълен контрол върху пристанище "Росенец“. Това заяви пред "Фокус" заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев, предаде Дарик. Снимка: Лупа ДПС

Заместник-министър Събев: Повече видимост на български продукти от рибарство и риболов са заложени в новата ПМДРА

Повече видимост на български продукти от рибарство и риболов са заложени в новата Програма за морско дело, рибарство и аквакултури (ПМДРА). Това заяви заместник-министърът на

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент