Carnival откри свърхмодерен център за управление на флота

FOC-AidaУникален център за управление и експлоатация на флота си откри базираната в Маями корпорация Carnival.

Свръхмодерният център е базирана в Сиатъл, а подобен компанията вече изгради в Хамбург. Предстои строителството на трети център, който ще бъде изграден в централата на корпорацията в Маями.

Carnival е една от най-големите туристически компании в света и първа в морската индустрия, въвеждаща подобна унифицирана технология за управление и експлоатация на флота. Към момента Carnival разполага със 102 кораба, разделени в няколко дъщерни дружества и туристически бранда.

Целта на новите експлоатационни центрове е да се осигури подпомагане на флота в реално време от наземно базирани екипи, както и оптимизиране на безопасността и цялостната ефективност на флота.

Новата система предава в реално време систематизирани данни по 28 различни параметри, сред които данни от видеонаблюдението на кораба, навигационни данни, състояние на машините и механизмите и много други.

Системата е разработка на Microsoft и е облачно-базирана. Тя бе първоначално внедрена в кораби на Carnival през 2015 година и предаваше информация в базирания в Хамбург център.

| Вижте още: Rolls-Royce набира 280 млн. евро за създаване на автономни кораби

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Вицеадмирал Пламен Манушев: Крайно време е за морското търсене и спасяване да отговарят Военноморските сили

Крайно време е морското търсене и спасяване да премине към Военноморските сили на Република България. Това заяви пред Maritime.bg вицеадмирал о.з. Пламен Манушев, който днес е

МОСВ: Необходимо е Морска администрация да проведе спасителна операция за заседналия кораб

Министерството на околната среда и водите разпространи позиция по повод заседналия край защитена местност Яйлата моторен кораб VERA SU. Mariitme.bg публикува без

Моряшки професионален съюз: Оставките са най-малкото нещо, случаят с кораб Vera Su е престъпно бездействие

Уволнението на изпълнителния директор на Морска администрация - София е най-малкото нещо, което досега трябваше да бъде направено, налице e престъпно бездействие. Това заяви

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент