Украйна оказва натиск и над българския морски бизнес

polarisУкрайна протестира пред българското Министерство на външните работи за влизане на плаващ под български флаг кораб в Пристанище Керч.

От нотата става ясно, че „нарушител“ е кораб „ПОЛАРИС“ (IMO 8012853), който в периода 26 декември 2016 г. и 2 януари 2017 г. е посетил пристанището, което вече е част от Руската федерация, след провеждане на референдум.

Това е второ нарушение на танкера, според украинското посолство, което иска „обяснение от МВнР за влизането на танкера „Поларис“ в Керч, така и да се вземат мерки, за да бъдат наказани виновните и да се предотвратят подобни нарушения в бъдеще“, според текст във Факти.

Тема в развитие:
| Тортуга се премести в Одеса, Украйна конфискува пореден кораб

Sky Moon – доброволен риск или пиратство

ukraina-polaris
Maritime.bg – Курс

 

Последни новини

Последни новини

Finn Devoti Cup остана във Варна, силно общинско присъствие на финалната церемония

Състезателят на МК Одесос Варна Владимир Стасюк спечели по драматичен начин първото издание на ветроходната Finn Devoti Cup във Варна. Украинецът, който от няколко сезона се

Военнослужещи почистиха и боядисаха експонати на Военноморския музей

Военнослужещи от Инженерно-сапьорна рота, в.ф. 34410 и Хидрографска служба, в.ф. 26870 към Военноморските сили участваха във възстановяване на експонати във Военноморския музей.

Завърши водолазното учение на Военноморските сили с международно участие „Тритон 2023” 

Завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2023”. To се проведе за трета поредна година и е резултат от