Подобряват сътрудничеството между дунавските и черноморските пристанища

dunav-cherno-moreПовече от 60 експерти от Централна и Източна Европа взеха участие в откриваща конференция по проект “Регионално и транспортно развитие на региона Дунав – Черно море към транснационален и многопристанищен регион – портал към Каспийския регион и Далечния изток“. Събитието се проведе вчера в София.

Конференцията беше открита от генералният директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“ Ангел Забуртов и Вернер Прахерсторфер, директор на отдел „Транспорт“ от Регионалното правителство на Долна Австрия.

Реализацията на проекта има за цел да подобри и засили сътрудничеството между дунавските и черноморските пристанища, пристанищни власти, публични органи, университети, предприятия, спедитори и други заинтересовани страни.

Това от своя страна ще повиши привлекателността на региона на Дунав и Черно море по отношение на морския и вътрешноводен транспорт. Целта е регионът да се превърне в „портал“, свързващ Централна Европа и Черно море с Каспийския регион и Далечния изток.

Организатори на конференцията са Регионалното правителство на Долна Австрия – водещ партньор на проекта, ДП „Пристанищна инфраструктура“ – домакин на конференцията и партньор по проекта, и ТИНА Виена, партньор по проекта. Проектът е финансиран по Програмата за транснационално сътрудничество „Дунав“ 2014 – 2020.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Издадоха принудителна административна мярка за спиране на дейностите по претоварване от кораба „Vera Su“

Министърът на околната среда и водите Асен Личев издава принудителна административна мярка на Изпълнителна агенция „Морска администрация“ за спиране на дейностите по

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент