БКР поема прегледите на малките плавателни съдове

radetskyДебелината на корпуса на построения през 1954 г. кораб-музей „РАДЕЦКИ“ е в норма, установява измерване, осъществено от Българския корабен регистър (БКР) по искане на Националния исторически музей, съобщиха от БКР пред Maritime.bg. Това е първи плавателен съд, на който БКР извършва подобна услуга.

„Износването на корпуса на светинята „РАДЕЦКИ“ е в нормите. Дебелините изпълняват изискванията на Наредба 22 на ИА „Морска Администрация“ и правилата на БКР за типа плавателен съд“, каза пред Maritime.bg изпълнителният директор на БКР Димитър Новак.

Регистърът е извършил преглед за удостоверяване годността на отделни елементи, както и дебелината на корпуса на кораба, който е точно копие на легендарния параход и е построен в чест на 90-годишнината от героичната гибел на Христо Ботев със средства, събрани от 1 200 000 български деца.

От тази година Българският корабен регистър (БКР) ще извършва прегледи и освидетелстване на малките плавателни съдове по и извън графика на ИА „Морска администрация“, както и прегледи на съдовете по вътрешните водни пътища.

От БКР съобщиха още, че регистърът отчита повишен рейтинг и в годишния доклад на Парижкия меморандум. От доклада за миналата година БКР е с рейтинг за средно представящ се регистър за 2015 г., докато през 2014 г. той е бил в списъка на слабо представящите се регистри.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Инцидент с подводница в Южна Африка, загинаха трима, сред тях една от малкото жени-подводничари в страната

Трима подводничари загинаха при инцидент с подводница MANTHATISI от състава на Военноморските сили на Южна Африка. Седем моряци падат зад борда на подводната лодка по