Успешен първи мултимодален превоз на товар от Атлантика до Пристанище Русе

Фото: ИАППД
Фото: ИАППД

За първи път от Атлантика до Пристанище Русе се осъществява превоз на товари по речен път. Корабът „Дунав 4“, отплавал за България от Пристанище Антверпен, пристигна  на 25 март 2017 г. на терминал Русе-Запад.

С акостирането си в наши води плавателният съд ще завърши своя 19-дневен преход, минавайки по реките Рейн, Майн и Дунав.

В неделя „Дунав 4“ бе  швартован на пристанищен терминал Русе-Запад и започна обработката на товара. Стоката, натоварена от Eurochem Agro GMBH, е закупена от „Сембодиа България“ ЕООД.

Многокомпонентните минерални торове, превозвани на кораба, са предназначени за българското селско стопанство. Те ще бъдат разтоварени, опаковани и експедирани посредством железопътен и автомобилен транспорт от Пристанище Русе-Запад към българските земеделски производители.

Този успешен първи мултимодален преход открива нови възможности за увеличаване на товарооборота между Западна и Централна Европа и България, коментират от ДП „Пристанищна инфраструктура“.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Черноморският флот на Русия унищожи три дрона край Севастопол

Руският Черноморски флот отблъсна днес атака с дронове срещу пристанище Севастопол на полуостров Крим, която не взе жертви. Това съобщи губернаторът на града Михаил Развожаев,