Проф. Веселин Пейчев е открит обесен във Варна

Проф. дн Веселин Пейчев, снимка: личен архив, Maritime.bg
Проф. дн Веселин Пейчев, снимка: личен архив, Maritime.bg

Изчезналият проф. Веселин Пейчев, който бе в неизвестност от близо 20 дни, е бил намерен обесен, съобщи Блиц. Безжизненото тялото на морския геолог и археолог е било в неизползваема сграда на ведомствена структура в центъра на града.

Бившият изпълняващ длъжността шеф на Океаноложкия институт изчезна на 10 март, а негови притеснени близки и колеги го обявиха издирване.

Последно проф. Пейчев е бил видян, когато се е прибирал със свои колеги от института с автобус.

Слязъл на спирката на Икономическия университет и споделил на свои колеги, че ще ходи на гости на дъщеря си в квартал „Виница“. От тогава следите му се изгубили.

В момента на мястото, където е открито тялото на проф. Пейчев тече оглед и случаят се разследва. От полицията добавиха, че при първоначалния оглед не са установени данни за престъпление.

Сградата, в която е било намерено тялото на проф. Пейчев е била заключена.

„Около 11:30 часа е постъпил сигнал за намерено тяло на мъж. Към момента продължават процесуално-следствените действия за потвърждение на самоличността му“, обясни говорителят на ОД на МВР във Варна Ивана Милева. Тя потвърди, че подозренията са за изчезнал мъж на 57 години, когото полицията издирваше.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент