Издирват 22 моряци след потъването на кораб

stellar-daisyУругвай стартира мащабна операция по търсене и спасяване след подаден сигнал за потъването на STELLAR DAISY, построен през 1993 г. с дедуейт 266 141 t и плаващ под флага на Маршаловите острови. Инцидентът е станал във водите на Атлантическия океан.

Екипажът на кораба е съставен от 16 филипинци и 8 южнокорейци, съобщи външното министерство на Южна Корея, цитирано от Ройтерс. Военноморските сили на Уругвай съобщиха, че към момента са спасени двама филипинци, открити в спасителен плот.

В спасителната операция предстои да се включат сили и средства от Бразилия.

Междувременно южнокорейската информационна агенция Йонхап съобщи, че са открити още няколко спасителни плота, които обаче са били празни.

STELLAR DAISY е VLOC съд, собственост на базираната в Южна Корея Polaris Shipping. Корабът е плавал от Бразилия за Китай с товар желязна руда, в петък изпраща информация за нахлуване на вода на борда до оператора.

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Инцидент с подводница в Южна Африка, загинаха трима, сред тях една от малкото жени-подводничари в страната

Трима подводничари загинаха при инцидент с подводница MANTHATISI от състава на Военноморските сили на Южна Африка. Седем моряци падат зад борда на подводната лодка по