Stellar Daisy потънал за 5 минути

Stellar Daisy_0За около 5 минути е потънал построеният през 1993 година бълкер STELLAR DAISY, коментираха на брифинг от компанията-собственик на кораба Polaris Shipping.

Maritime.bg припомня, че съдът с дедуейт 266 144 т. потъна в петък, а засега са открити само двама души от 24-членния екипаж.

Оцелелите моряци са свидетелствали, че съдът е потънал изключително бързо, а нахлуването на вода на борда е причинено след пречупване на корпуса.

STELLAR DAISY рязко се е накренил и преобърнал.

Продължава операцията по търсене.

От Polaris Shipping коментираха, че причините за инцидента са неизвестни.

„Колкото повече време минава, толкова по-малко вероятно е да открием оцелели“, коментира говорителят на Военноморските сили на Уругвай пред Ройтерс, добавяйки че към момента се извършва търсене както с кораби, така и със самолети. Той съобщи още, че хидрометеорологичната обстановка в района е била нормална, а в търсенето участват и четири търговски кораба и сили на ВМС на Бразилия.

STELLAR DAISY (IMO: 9038725) е построен през 1993 г. VLOC съдът има дедуейт 266141 t, дължина 321 m, широчина 58 m, плавал е под флага на Маршаловите острови.

Инцидентът със STELLAR DAISY напомня подобен случай с контейнеровоза MOL COMFORT, който потъна в Индийския океан през 2013 година, след пречупване на корпуса.

| Още по темата
Издирват 22 моряци след потъването на кораб

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Доц. Виолин Райков: Засилва се миграцията на средиземноморски видове по нашето крайбрежие

Динамиката на морското биоразнообразие, която непрекъснато се засилва с климатичните промени, определи темата на нашия разговор с доц., д-р Виолин Райков от Института по

Гвоздейков: Българските морски пристанища могат да се превърнат в портали, концентриращи значителна част от търговските потоци през региона

Осигуряването на бърза и ефективна свързаност между Азия и Европа през българските пристанища е сред приоритетите на правителството. Това заяви министърът на транспорта и