Няма разлив в района на Терем-КРЗ Флотски арсенал

Фото: Радио Варна
Фото: Радио Варна

Днес Басейнова дирекция „Черноморски район“ и Дирекция „Морска администрация“-Варна извършиха проверка с катер в района на „Терем-КРЗ Флотски арсенал-Варна“ ЕООД, след вчерашния инцидент с руски танкер, пристигнал за ремонт в дружеството.

„След извършения обход в акваторията в близост до инцидента, не беше наблюдавана опалисценция от нефтопродукти по повърхността на водата и промяна в цвета и мириса й. Около танкера е поставено боново заграждение“, коментират от Басейнова дирекция.

Взети са проби от повърхностните води, а резултатите се очакват до два-три дни, след приключване на анализите от Регионалните лаборатории във Варна и Плевен към Изпълнителната агенция по околна среда.

Междувременно пред Maritime.bg управителят на завода Георги Стойков подчерта, че е несериозно да се твърди, че инцидентът във Флотски арсенал е станал причина за т.нар. „обгазяване“ във Варна.

Тема в развитие:
Установяват причината за взрива на танкер VF Tanker 7 в Tерем-КРЗ Флотски арсенал (видео)

Георги Стойков, управител на Терем-КРЗ Флотски арсенал: Необясним е взривът на VF Tanker 7

Експлозията на танкер „VF Tanker 7“ в Терем станала при заваръчни работи

Пожар избухна на кораб в Кораборемонтния завод ТЕРЕМ във Варна

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Военнослужещи почистиха и боядисаха експонати на Военноморския музей

Военнослужещи от Инженерно-сапьорна рота, в.ф. 34410 и Хидрографска служба, в.ф. 26870 към Военноморските сили участваха във възстановяване на експонати във Военноморския музей.

Завърши водолазното учение на Военноморските сили с международно участие „Тритон 2023” 

Завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2023”. To се проведе за трета поредна година и е резултат от

От началото на войната в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води

От началото на военния конфликт в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води, каза днес пред журналисти командирът на ВМС