Ericsson осигурява GSM връзка на корабите на Maersk Line


Шведската телекомуникационна компания Ericsson и Maersk Line съобщиха, по време на Consumer Electronics Show в Лас Вегас, за нов футуристичен проект. Партньорството между двете компании цели оборудване на всички кораби на Maersk с мобилни и широколентови сателитни комуникационни технологии. По същество – предоставяне на комуникация между Света и неговото „сляпо петно“ – океаните!

Официално живеем в бъдещето!„, така започна представянето на новия проект. През следващите две години Ericsson ще осигури за 400 от корабите на Maersk Line специални комуникационни антени и базови GSM станции, което означава увеличаване на мобилната свързаност и нови начини за комуникация от борда до бреговете и обратно.

„Резултатът ще автоматизира и опрости процесите, ще осигури по-висока производителност в реално време и информация, позволяваща по-бързо и по-качествено вземане на решения и решаване на проблеми“, коментира Ханс Вестберг, президент и главен изпълнителен директор на Ericsson.

„Ние сме доста удовлетворени от факта, че нашите кораби ще са първите свързани с мобилна комуникационна технология. Вярваме, че това ще ни предостави по-добри възможности и по-ефективна работа за флота „, каза Сьорен Тофт, вицепрезидент на Maersk Line.

До сега, корабите на Maersk Line бяха оборудвани със сателитна връзка, основно предназначена за подкрепа на комуникациите за жизнените функции на борда.

maritime.port.bg – Морски технологии

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на