Над 190 млн. евро ще инвестира Украйна в пристанищата си

odessaНад 190 млн. евро възнамерява да инвестира Администрацията на морските пристанища в Украйна (АМПУ) до края на следващата година за реконструкция и рехабилитация на 12 корабни места в 4 пристанища. Това съобщи началникът на инженерната служба в АМПУ Владимир Полухин по време на конференцията „Ден на развитието на пристанищната инфраструктура“, проведен със съдействието на Американската търговска палата в страната.

Най-голяма инвестиция ще бъде направена за модернизация на инфраструктурата на пристанище Южни, най-дълбокият порт в Украйна. Там ще бъде извършена мащабна реконструкция на четири корабни места. Дълбочината им също ще бъде увеличена до 21 метра.

Средства ще бъдат инвестирани и за реконструкции и рехабилитация в пристанище Черноморск, където също предстои удълбочаване максимално до 16 метра.

Удълбочаване ще бъде извършено и в пристанище Одеса, а пред 7 к.м. ще бъде достигната максимална дълбочина от 13,5 метра. В пристанището ще бъде изградено и още едно корабно място, на което ще се товари зърно.

Реконструкция ще бъде извършена и на две корабни места в пристанище Мариупол, на които също ще се обработват зърнени товари.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Доц. Виолин Райков: Засилва се миграцията на средиземноморски видове по нашето крайбрежие

Динамиката на морското биоразнообразие, която непрекъснато се засилва с климатичните промени, определи темата на нашия разговор с доц., д-р Виолин Райков от Института по

Гвоздейков: Българските морски пристанища могат да се превърнат в портали, концентриращи значителна част от търговските потоци през региона

Осигуряването на бърза и ефективна свързаност между Азия и Европа през българските пристанища е сред приоритетите на правителството. Това заяви министърът на транспорта и