ИАРА разяснява условията по Програмата за морско дело и рибарство

riboloven-korabУправляващият орган на Програмата за морско дело и рибарство, съвместно с Областните информационни центрове, ще проведе две информационни срещи, на които ще се разясняват условията за кандидатстване по актуалните в момента мерки по програмата. Срещите ще са във Варна и Бургас.

В морската столица събитието ще е от 13:30 часа днес в сградата на Областния информационен център на площад „Св.Св. Кирил и Методий“ №2, предаде Дарик Варна.

Информационната среща в Бургас ще е утре, 7 април, от 10:30 в Експозиционен център „Флора“ в Морската градина.

Maritime.bg научи, че на 11 април ще се проведе работна среща с ръководството на ИАРА в заседателна зала в сградата на бул. Христо Ботев № 17 в София. Срещата е във връзка със засиленият обществен интерес по отношение на опазване на рибните ресурси по време на забраната за улов на риба и други водни организми през пролетно-летния размножителен период.

„Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури е отворена за диалог с представителите на сектор „Рибарство“, също така активно подкрепя разработването на подходящи и прозрачни механизми, имащи отношение към управлението и опазването на рибните ресурси. Целта на провеждането на работна среща е да фиксираме заедно, проблемите свързани с любителския риболов, както и да обсъдим теми в сектор „Рибарство“, коментират от ИАРА.

На 21 април от 12:00 часа в гр. Стара Загора, в заседателната зала на хотел „Железник“, ИАРА провежда кръгла маса във връзка със засиленият обществен интерес по отношение на развъждането и отглеждането на риба и други водни организми.

„Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури е отворена за диалог с представителите на сектор „Аквакултури“, също така активно подкрепя разработването на подходящи и прозрачни механизми, имащи отношение към развъждането и отглеждането на риба и други водни организми“, коментират още от агенцията.

Maritime.bg – Рибарство

Последни новини

Последни новини

Не са извършени подробни изследвания преди строителството на „Карантината“ във Варна

Не са извършвани изследвания за по-детайлна и надеждна оценка при строителството на рибарско пританище Карантината за установяване ефекта на наносния транспорт, ерозионните и