Полша започва мащабна реконструкция на пристанището в Гданск

gdanskПристанищните власти в Полша планират мащабна реконструкция и разширение на най-голямото пристанище в страната – Гданск.

„Увеличеният обем на международната търговия налага незабавната ни реакция, за да бъдем конкурентни на пазара“, коментират пристанищните власти, цитирани от местни медии.

Плановете са за строителство на нов Ro-Ro терминал, нови дълбоководни кейови места и рехабилитация на инфраструктурата.

Това е първи подобен мащабен проект за развитие на пристанището в Гданск за последните 40 години, с което ще се осигури обработката на най-големите плавателни съдове, влизащи в Балтийско море.

Централното пристанище, част от пристанищния комплекс в Гданск, ще бъде свързано с инфраструктурата с обходни новоизградени пътища, с което ще бъде разтоварен трафикът в самия град.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Възстановяват отбивни съоръжения в два пристанищни терминала във Варна

Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" (ДППИ) планира възстановяване състоянието на отбивни съоръжения по кейови стени в два пристанищни терминала във Варна, става

Зам.-министър Георги Събев: Имаме съмнения за законосъобразността на задържането на нашите рибари в Румъния

Имаме съмнения за законосъобразността на задържането на нашите рибари в Румъния. Това заяви в Балчик ресорният земеделски зам.-министър Георги Събев, предаде репортер на