Стартират круизна линия Бургас – Сочи

morska-garaКруизна линия Сочи – Бургас може да тръгне от това лято. Тя ще се обслужва от лайнера „Княз Владимир“, който ще акостира на бургаското пристанище на път за Истанбул, съобщиха от порта, цитирани от 24 часа.

Круизният кораб е с капацитет да превозва 1000 души на борда си.

„В постоянен контакт сме с пристанищните власти в Сочи и сме готови да бъдем част от новия круизен маршрут в Черно море“, заяви изпълнителният директор на порт Бургас Диян Димов.

Руснаците информирали българското Министерство на туризма за желанието си да включат Бургас и вече набирали екипаж. Първите рейсове били планирани през май.

Първоначално от ДП „Росморпорт“, която ще експлоатира кораба, имали намерение да открият редовна линия по маршрута Сочи – Ялта, а впоследствие и до Истанбул.

В края на седмицата на Морската гара в Бургас се чака първият за сезона пасажерски кораб.

Това е 222-метровият италиански „Коста Нео романтика“. Нов круизен оператор – „Мано меритайм“, е изявил желание да включи Бургас в маршрута си с кораб „Голдън Ирис“, допълни Димов.

От този сезон общинският катамаран „Света Анастасия“ ще тръгва за острова от обновената „Магазия 1″. Тя се очертава като най-оживената част от зоната за обществен достъп в пристанището и освен като транспортен и развлекателен център ще работи и като експозиционен.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Черноморският флот на Русия унищожи три дрона край Севастопол

Руският Черноморски флот отблъсна днес атака с дронове срещу пристанище Севастопол на полуостров Крим, която не взе жертви. Това съобщи губернаторът на града Михаил Развожаев,