Откриха трима загинали моряци от потъналия в Черно море кораб „Geroi Arsenala“

geroi-arsenala3Телата на трима загинали моряци от екипажа на потъналия кораб GEROI ARSENALA са открили руските служби, съобщи РИА Новости.

Загиналите моряци са били със спасителни жилетки.

В района на инцидента продължава търсенето на оцелели от 12-членния екипаж на кораба, който потъва около 0400 ч. днес в района на Керченския пролив.

Изключително разнопосочна е информацията за броя на спасените моряци. Със сигурност към момента може да се потвърди, че само един моряк – моторист от Украйна, е бил спасен.

Към района на инцидента са изпратени водолазни екипи и безпилотен подводен робот, който ще бъде спуснат до останките на GEROI ARSENALA. Търсенето се осъществява при изключително тежка хидрометеорологична обстановка. Пет съда, спасителен буксир и авиация се активирани в операцията, в която участват над 130 души.

GEROI ARSENALA е плавал с товар зърно от пристанище Азов към Турция.

Кораб GEROI ARSENALA е построен през 1980 г. Съдът има дължина 114 м., широчина 13 м., дедуейт 2850 t и плава под флага на Панама.

Справка на Maritime.bg в система Equasis сочи, че съдът е собственост на фирма US DEEPBLUE SHIPPING INC и е бил под мениджмънта на GUNES DENIZCILIK NAKLIYAT, Турция.

| Още по темата:

Продължава търсенето на моряци от потъналия в Черно море кораб „Geroi Arsenala“

Осем кораба се включиха в издирването на моряци от потъналия в Черно море „Geroi Arsenala“

Кораб потъна в Черно море, издирват 7 моряци

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини