Удълбочаване и строителство на нови кейове в Бургас – Изток 2

bmf-port-burgasМинистерският съвет разреши изпълнението на дейности, свързани с хидротехнически работи за постигане на проектни дълбочини, строителството на кейови места за обработка на товари и вертикална планировка на територията на пристанищен терминал Бургас-изток – 2 с моторен кораб „Glanford“, плаващ под знамето на Руската федерация, съобщават от правителствената информационна служба.

Драгажните дейности ще се извършват от „ЕИС – Строителна компания“ ЕООД в изпълнение на сключен договор с „БМФ порт Бургас “ ЕАД.

Разрешението е за срок до 20 декември 2017 г.

През следващите няколко години на територията на двата терминала, оперирани от БМФ Порт Бургас е предвидено изграждането и на други, изцяло нови съоръжения, пише на сайта на дружеството.

„Ще бъдат извършени инвестиции в изграждането на нови складови площи, допълнителни железопътни коловози, полагането на нова пътна настилка и дренажна система, също както и в закупуването на ново, високотехнологично оборудване, което ще допринесе за повишаването на конкурентните предимства на двата терминала чрез увеличаване на производителността при обработката на товарите на кея и в тила (складовете), намаляването на времето за обработка на товарите, престоят на корабите, автомобилите/камионите и ж.п. вагоните в пристанището и съответно намаляване на логистичните разходи на товародателите“, обясняват от компанията.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Променени тарифи за пристанищните такси създадоха напрежение в морската индустрия

Без нужното обществено обсъждане е изменена тарифата за събираните такси от Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура". Това пише в писмо до транспортния министър

Варненска морска гимназия „Св. Н. Чудотворец“ отбелязва 75 години от създаването си

Варненска морска гимназия "Свети Николай Чудотворец" ще отбележи своята 75-а годишнина. В своята 75-годишна история училището се е утвърдило като лидер в обучението на