Ампутираха ръката на мигрант, опитал да се провре през котвен клюз

stowawayТанзанийски мигрант бе спасен след като ръката му бе премазана от котвената верига в котвения клюз на кораб MI HARMONY.

19-годишният танзаниец опитал да се провре през клюза за да се качи на борда на кораба, когато ръката му била премазана от веригата.

Инцидентът е станал в пристанище Дърбан. Бълкер MI HARMONY е трябвало да отплава с направление Мапуто, когато екипажът забелязва танзаниеца.

Директорът на местната полиция Дейв Стейн коментира пред местното издание „Таймс Лайв“, че танзаниецът е достигнал до котвата по вързалата на кораба. „При движенията на кораба веригата премазва ръката му, която по-късно е била частично ампутирана“, коментира Стейн. Младежът е настанен в местна болница.

Стейн коментира още, че не е известно защо танзаниецът е опитал да се качи на борда на кораба, който ще плава към Мапуто, но се предполага, че е искал да се върне в Танзания.

Местните миграционни служби са поели случая.
ship
Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

В края на май (не) изпратих писмо – защо моряците още не са ключови работници в България

В края на месец май изпратих писмо до Генералния секретар на Международната морска организация (IMO) за присъединяването на страната ни към общата резолюция. Това заяви вече

Липсва уважение към моряците, очаква ни недостиг на работна ръка, ръст на изоставените екипажи, предупреждават от ITF

Морската индустрия може да се изправи пред сериозен недостиг на моряци. Това заяви генералният секретар на Международната федерация на транспортните работници (ITF) Степен

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент