Ферибот се вряза във вълнолом, има разлив и пострадали

111Ферибот се вряза във вълноломна стена на пристанище Лас Палмас.

Инцидетът е станал с кораб VOLCAN DE TAMASITE вчера около 2000 ч. На борда на ферибота, плаващ под флага на Испания, е имало 140 души.

Съдът е плавал от Гран Канария за Тенерифе.

Към момента няма официално потвърдена причина за инцидента.

Аварийно е била отдадена и котва, но ударът не е бил предотвратен. В интернет бе разпространено видео, показващо удара (вижте видеото по-долу).

Петима пасажери са сериозно пострадали при удара, откарани са в местни медицински центрове. Други 10 пасажери са били прегледани на място и в местни болници.

Местни медии съобщиха, че при удара няма нанесени сериозни структурни щети по кораба, но вълноломната стена е напълно разрушена на дължина от повече от 15 метра. Няма нанесени щети по автомобилите на борда на ферибота, но две коли, които са се намирали до вълноломната стена са премазани от каменни блокове, паднали върху тях при удара.

111-3
111-4111-5111-2

Видео (1):

При удара са нанесени щети на тръбопровод, по който в този момент се е осигурявало бункероването на танкер. Допуснат е разлив на над 100 тона дизелово гориво от тръбопровода. Петното е с дължина над 3 км., съобщиха местните власти, които незабавно са активирали нефтосъбирач.

Започнало е разследване.

Видео (2):

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

БАМК: Отвличането на „Galaxy Leader“ е грубо погазване на международното морско право от една държава членка на ООН

Отвличането на "Galaxy Leader" е грубо погазване на международното морско право от една държава членка на ООН. Това пише в декларация до премиера Николай Денков на Българската

Сомалийски пирати, а не хути, са били на борда на танкер „Central Park“

Сомалийски пирати, а не хути, са били на борда на танкер CENTRAL PARK, в екипажа на който има двама български моряци. Това стана ясно от думите на говорителя на Пентагона

Израелската ZIM: Предприемаме временни проактивни мерки, за да гарантираме безопасността на нашите екипажи

Израелската ZIM Integrated Shipping Services (ZIM) потвърждава постоянния си ангажимент да обслужва източносредиземноморските и израелските пристанища. Това обявиха пред