МТГ – Делфин строи още два влекача за Български морски флот

ALCOR, снимка: МТГ Делфин
ALCOR, снимка: МТГ Делфин

Още два влекача ще предаде кораборемонтния и корабостроителен завод МТГ – Делфин на Параходство Български морски флот. Това съобщи днес изпълнителният директор на параходството к.д.п. Александър Калчев, по време на церемония по кръщаване на влекача ALCOR, състояла се на Морска гара – Варна. Съдовете ще бъдат еднотипни с влезлия в състава на БМФ влекач. По думите на к.д.п. Калчев двата кораба ще бъдат построени през следващата година. Вижте още във видеото.

Още по темата: Изпитания на Alcor в пристанище Варна (видео)

Съдът с дължина 27,6 метра е построен в МТГ Делфин. Влекачът е оборудван с два двигателя Caterpillar, всеки с мощност 1800 к.с., и две въртящи се колонки с винтове в дюзи.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

В Морско училище представиха нова специалност – „Национална и регионална морска сигурност“

Новата специалност във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – „Национална и регионална морска сигурност“, бе представена официално пред военнослужещи, цивилни и курсанти и студенти.

Виждали ли сте потъналите кораби във Варненското езеро? Община Варна сега разбра за тях, плаща 30 хил. лева за огледи

Община Варна се готви да плати малко над 29 хил. лева на частни фирми, които сами предлагат обследване на потънали кораби във водите на Варненското езеро, макар пълна информация

Модерна рибовъдна ферма създадоха по Програмата за морско дело и рибарство в язовир „Клокотница“

От традиционно рибно стопанство, каквото представляват всички зарибени вътрешни водоеми, наемателят на язовир „Клокотница“, „Водно строителство - Хасково“ АД, успява да създаде и

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент