Започва регатата Varna Channel Cup

varna-channel-cupЗа четвърта поредна година във Варна започна ветроходната регата Varna Channel Cup.

Изпълненото с адреналин спортно събитие се провежда между 1-4 юни в акваторията на варненския залив.

През първия ден, по време на традиционните Pro-Am гонки, се включиха граждани, докосвайки се за първи път до ветроходния спорт. Специален гост беше и актрисата Мария Силвестър, поканена от основния споснор на събитието. Тя стана част от екипажа на LZ Yachting 1991, заемайки мястото на шкотман.

На този етап в надпреварата са се записали близо 20 яхти, а екипажите и официалните лица наброяват около 200 души, които изпълват Яхт клубовете и създават неповторима атмосфера.

Освен класическите гонки с изглед към Морска градина, в събота ще се проведе и гонката – запазена марка на Varna Channel Cup, – канал-езеро. По време на тази част от надпреварата зрителите ще са в непосредствена близост до яхтите – ще могат да аплодират, поздравяват и окуражават екипажите. Това ще е възможно от пешеходната зона на парк Аспарухово, както и на новата пешеходна зона на Морска гара.

Събитието, което се организира официално под егидата на кмета Иван Портних и Община Варна.

Останалите удобни места за наблюдение са както следва:
01 Юни – от 15:00ч. до 18:00ч. – Pro-Am Race – Морска градина
02 Юни – от 11:00ч. до 18:00ч. – Морска градина
03 Юни – от 10:00ч. до 18:00ч. – кв. Аспарухово, южен бряг; Морска гара Варна
04 Юни- от 10:00ч. – Централен плаж; Морско Казино

Maritime.bg – Спорт

Последни новини

Последни новини

Секретен доклад във Великобритания: 55 китайски подводничари загинаха при инцидент

Най-малко 55 китайски подводничари са загинали на борда на подводница, твърдят медии във Великобритания, които цитират секретен доклад на Кралските Военноморски сили.

Бургас посреща MedCruise

Бургас ще бъде домакин на 63-та Генерална асамблея на Асоциацията на средиземноморските круизни пристанища – MedCruise. Асамблеята ще се проведе в периода 10 - 13 октомври

ДФЗ изплати над 2,7 млн. лева на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014–2020

Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) изплати през септември 2 702 599,59  лв. на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020.