300 години от основаването на испанското Военноморско училище

03Капитан I ранг доц. д-р Николай Великов от ВВМУ взе участие в церемонията по честването на 300 години от основаването на Военноморското училище на Кралство Испания в Понтеведра.

На церемонията присъстват представители на военноморските училища на Норвегия, Швеция, Германия, Великобритания, Португалия, Италия, Перу, САЩ, Румъния и Полша.

Церемонията започва с приемане на строя от Негово Величество Фелипе VI – крал на Испания.

На официалната трибуна са и министърът на отбраната – госпожа Мария Долорес Коспедал, и командирът на военноморските сили. Следва парад на кралския военноморски флот, на който домакините показват част от плавателните си средства и техники на маневриране.

Организирана е културна програма, в която участниците имат възможността да посетят Сантяго де Компостела и да вземат участие в благотворителна католическа меса в градската катедрала „Свети Яков“.

В края на празненствата на капитан първи ранг Великов бе връчен официалният плакет на Военноморското училище на Кралство Испания.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Променени тарифи за пристанищните такси създадоха напрежение в морската индустрия

Без нужното обществено обсъждане е изменена тарифата за събираните такси от Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура". Това пише в писмо до транспортния министър

Варненска морска гимназия „Св. Н. Чудотворец“ отбелязва 75 години от създаването си

Варненска морска гимназия "Свети Николай Чудотворец" ще отбележи своята 75-а годишнина. В своята 75-годишна история училището се е утвърдило като лидер в обучението на