Руският черноморски флот приема още една нова фрегата

fregata-admiral-makarovФрегатата “Адмирал Макаров”, построена в Балтийския корабостроителен завод “Янтар” и снабдена с ракетни оръжия с висока точност, влиза в състава на Черноморския флот на Русия през ноември тази година, съобщи Министерството на отбраната, цитирано от ТАСС.

“Планира се фрегатата “Адмирал Макаров” по проект 11356 да бъде прехвърлена към Черноморския флот до постоянното си местоположение до ноември тази година, след като завършат всички етапи на изпитания и подготовка на материалната част за междуфлотен преход от Балтийско в Черно море”, съобщи заместникът на главнокомандващият ВМФ вицеадмирал Виктор Бурсук.

Той добави, че това ще позволи на Черноморския флот още по-ефективно да изпълнява задачите си в своята зона на отговорност.

Строежът на фрегатата “Адмирал Макаров” започна на 29 февруари 2012 година и беше пусната на вода на 2 септември 2015 година.

Това е третият плавателен съд от серията патрулни кораби по проект 11356, строящи се в Балтийския корабостроителен завод “Антар” по поръчка на Министерството на отбраната.

Първите два кораба от серията – “Адмирал Григорович” и “Адмирал Есен” вече изпълняват задачи в състава на Черноморския флот.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Над 2800 руски кораби не могат да посещават пристанища в ЕС

Европейският съюз затвори своите пристанища за целия търговски флот на Русия, състоящ се от над 2800 плавателни съда. Мярката обаче не засяга плавателни съдове, превозващи:

Новата техника на АППД осигурява целогодишно корабоплаването по река Дунав

Специализирана техника, осигурена с европейско финансиране по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", вече се грижи за целогодишното използване на река

Подобряване на условията за корабоплаване по р. Дунав обсъдиха премиерите на България и Румъния

Транспортната свързаност между България и Румъния беше във фокуса на разговора на министър-председателя Гълъб Донев с румънския му колега Николае Чука. Във

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент