Руският черноморски флот приема още една нова фрегата

fregata-admiral-makarovФрегатата „Адмирал Макаров“, построена в Балтийския корабостроителен завод „Янтар“ и снабдена с ракетни оръжия с висока точност, влиза в състава на Черноморския флот на Русия през ноември тази година, съобщи Министерството на отбраната, цитирано от ТАСС.

„Планира се фрегатата „Адмирал Макаров“ по проект 11356 да бъде прехвърлена към Черноморския флот до постоянното си местоположение до ноември тази година, след като завършат всички етапи на изпитания и подготовка на материалната част за междуфлотен преход от Балтийско в Черно море“, съобщи заместникът на главнокомандващият ВМФ вицеадмирал Виктор Бурсук.

Той добави, че това ще позволи на Черноморския флот още по-ефективно да изпълнява задачите си в своята зона на отговорност.

Строежът на фрегатата „Адмирал Макаров“ започна на 29 февруари 2012 година и беше пусната на вода на 2 септември 2015 година.

Това е третият плавателен съд от серията патрулни кораби по проект 11356, строящи се в Балтийския корабостроителен завод „Антар“ по поръчка на Министерството на отбраната.

Първите два кораба от серията – „Адмирал Григорович“ и „Адмирал Есен“ вече изпълняват задачи в състава на Черноморския флот.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент