Стартира ветроходна регата „Черноморец Бургас”

Img_171Ветроходци от цялата страна ще стартират в Бургас в Деня на основаването на Международния Олимпийски комитет – 23 юни.

В петък е първият състезателен ден от традиционната ветроходна регата „Черноморец Бургас”.

През трите състезателни дни (23-25.06.) ще бъдат провеждани състезателни гонки пред Мостика. Събитието се организира от яхтклуб „Черноморец Бургас” и със съдействието на Община Бургас.

Регата „Черноморец Бургас 2017” ще бъде най- добрата възможност за националните ни състезатели в клас „Оптимист” за проверка на подготовката им, дни преди Европейското Първенство 2017, на което домакин е град Бургас.

Във ветроходната надпревара ще се включат около 150 състезатели в детските класове Оптимист, Лазер 4.7, Кадет, 420, и олимпийските класове – Лазер Стандарт, Лазер Радиал, 470 и Фин. Състезателите от клас „Оптимист” ще карат на дистанция IODA вариант.

За любителите на ветроходството, които не успеят да се включат в морето, и за радост на отборите, на територията на Яхтклуба отново ще се проведе „Регата на въже” – Фото изложба с най- интересните ветроходни моменти от деня, организирана от клуба съвместно с Бургаската фотографска общност.

Съдийският състав и журито на регатата ще са представители на три ветроходни центрове – Бургаската съдийската колегия от ЯК „Черноморец Бургас”, с главен съдия на състезанието Пламен Георгиев, член на ръководството на Варненската ветроходна съдийска колегия. Съдийското жури ще бъдат оглавено от международния съдия Георги Паунов от РВСК София, а членове са Бистра Рачева – РВСК Варна и Валентин Николов – РВСК Бургас.

За откриването на регатата е поканен Кмета на Бургас и други официални гости, които заедно с бургазлии да станат част от международния олимпийски дух на ветроходния спорт.

ПРОГРАМА НА РЕГАТА „ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС” 2017

Петък  23.06.2017  г.

10:30                                       Техническа конференция

11:30                                       Откриване на регатата

12:55                                       (предупредителен сигнал за първа гонка за деня)      Гонки

 

Събота  24.06.2017  г.

10.55    (предупредителен сигнал за първа гонка за деня)      Гонки

 

Неделя 25.06.2017 г.

10.55    (предупредителен сигнал за първа гонка за деня)      Гонки

Предупредителен сигнал няма да бъде даван след 15.30 часа  в последния състезателен ден.

16.30    Закриване* и Награждаване на победителите  на Регатата.

* Възможно най-рано след изтичане на протестното време и обработка на резултатите.

Maritime.bg – Спорт

Последни новини

Последни новини

БАМК: Отвличането на „Galaxy Leader“ е грубо погазване на международното морско право от една държава членка на ООН

Отвличането на "Galaxy Leader" е грубо погазване на международното морско право от една държава членка на ООН. Това пише в декларация до премиера Николай Денков на Българската

Сомалийски пирати, а не хути, са били на борда на танкер „Central Park“

Сомалийски пирати, а не хути, са били на борда на танкер CENTRAL PARK, в екипажа на който има двама български моряци. Това стана ясно от думите на говорителя на Пентагона

Израелската ZIM: Предприемаме временни проактивни мерки, за да гарантираме безопасността на нашите екипажи

Израелската ZIM Integrated Shipping Services (ZIM) потвърждава постоянния си ангажимент да обслужва източносредиземноморските и израелските пристанища. Това обявиха пред