Курсанти от САЩ са на посещение във ВВМУ

news-nvna-19-06-17-800x600На посещение във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ пристигнаха американски курсанти, участващи в лятна програма от Форт Нокс, наречена КУЛП (CULP).  Те бяха посрещнати от началника на ВВМУ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров.

През следващите 3 седмици те ще имат възможност да се запознаят с материално-учебната база на училището, да участват в съвместни мероприятия с курсанти и да посетят забележителности около гр. Варна.

Целта на практиката е да опознаят културата и културното наследство на България, както и да се постигне по-голяма оперативна съвместимост между бъдещите американски и български офицери, обясняват от ВВМУ.

Съвместната програма ще продължи до 6 юли.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Малко над 1,9 млн. лева за доставката на старите холандски минни ловци до България

1 905 000 лв. е цената без ДДС, предложена от обединение "Бон марин - Сплийтхоффс груп" за транспортиране от Нидерландия на двата изведени от експлоатация минни ловци, които бяха

Флотът на Великобритания да предприеме мерки за недопускане на сблъсъци с подводници

Кралският военноморски флот на Великобритания следва да извърши независим преглед на действията, които са взети, за да се ограничат рисковете от сблъсъци между подводници на флота

По света и у нас

По света и у нас