Курсанти от САЩ са на посещение във ВВМУ

news-nvna-19-06-17-800x600На посещение във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ пристигнаха американски курсанти, участващи в лятна програма от Форт Нокс, наречена КУЛП (CULP).  Те бяха посрещнати от началника на ВВМУ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров.

През следващите 3 седмици те ще имат възможност да се запознаят с материално-учебната база на училището, да участват в съвместни мероприятия с курсанти и да посетят забележителности около гр. Варна.

Целта на практиката е да опознаят културата и културното наследство на България, както и да се постигне по-голяма оперативна съвместимост между бъдещите американски и български офицери, обясняват от ВВМУ.

Съвместната програма ще продължи до 6 юли.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Черно море – Бриз: Разрушиха ни 60-годишен мост, който ние сме градили и дейността ни спира

Ръководството на варненския ветроходен клуб "Черно море - Бриз" твърди, че част от 60-годишен мост на брега на езерото е разрушен. Буквално е строшен и целостта му е нарушена.

Лавров: Присъствието на американски кораби в Черно море е придружено от агресивна реторика

Снимката е илюстративна. Американското посолство в Анкара е уведомило Турция за отмяна на преминаването на два кораба от Военноморските сили на САЩ през Босфора към Черно море,