Обучават безплатно младежи по ветроходство във Варна

yachtingЯхт клуб „Кап. Г. Георгиев – Порт Варна“ търси младежи между 15 и 21 г. за участие в безплатен ветроходен курс по проект „Плавай с нас” към ключово направление „Иновативен скок“ на Сдружение „Варна-Европейска Младежка столица 2017“.

Курсът ще се проведе от 26.06.2017г. до 03.10.2017 г. в Яхт клуб „Кап. Георги Георгиев – Порт Варна” (Морска гара Варна), на три ветроходни яхти клас 420. Изискване е участниците да умеят да плуват.

Записване за участие се набират най-късно до 23.06.2017/24:00 часа чрез попълване на електронен формуляр или до 23.06.2017/17:00 часа в сградата на Яхт клуба, която се намира след Морска гара Варна.

Информационна среща със записаните ще се проведе на 24.06.2016г. от 17:00 ч. в сградата на Яхт клуб „Кап. Георги Георгиев – Порт Варна” (Морска гара Варна). На срещата ще бъде разяснено подробно дейностите по курса, графиците на обучение и разпределение на младежите по възрастови групи в удобно за тях време. Всички заинтересовани лица са поканени на срещата.

С предимство се приемат младежи в риск.

Проектът е оценен с най-много точки от експертната комисия и общественото гласуване и е на първо място от всички участвали проект по това направление.

Проектът „Плавай с нас” има за цел да даде възможност на младежи между 15 и 21 годишна възраст, включително младежи в риск, да усетят морето чрез нестандартен и екстремен спорт на един от най-скъпите и бързи ветроходни класове 420 и то безплатно.

Двама младежи-спортисти Вилиана Димитрова и Христо Младенов (съвместно с двама треньори) от Яхт клуб „Кап. Георги Георгиев – Порт Варна” ще обучат 40 свои връстници във ветроходство.

Проектът дава възможност на Христо и Вилиана за първи път да влязат в ролята на инструктори по ветроходство и то на своите връстници. Те се занимават с този спорт повече от 12 години и са национални състезатели, носители на множество награди от национални и международни регати. Преди няколко месеца успешно издържаха изпит и получиха сертификати за инструктори от 420 Международната Класна Асоциация по ветроходсво.

Обучението на младежите-участници ще бъде на няколко етапа и през цялото време ще бъдат правени контролни тестове, които да стимулират конкурентноспособността между участниците, както и да определят техните възможности за развитие във ветроходството –дали те ще се развият като състезатели, добри моряци, боцмани, организатори, коментатори и т.н.

Ветрилата/стакселите/на три ветроходни яхти клас 420 ще бъдат брандирани с логото на Варна Европейска Младежка столица 2017.

Ветроходството способства за формиране на многоличностно значими качества– дисциплина, отговорност, работа в екип, инициативност, решителност и толерантност. Те ще са от полза и за бъдеща професионална реализация на младежите. Отчитайки слабата приобщеност на варненци към морските и ветроходни спортове и недостатъчното припознаване на града като уникална среда за яхтен спорт и туризъм, ние от Яхт клуб „Кап. Георги Георгиев – Порт Варна” имаме за цел да създадем една по-достъпна и обгрижваща среда за младите варненци, която да им позволи да преоткрият потенциала, който Варна като морски град им предоставя за спорт на открито.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент