Условна присъда за бивша счетоводителка на БМФ

dokumentsВарненският районен съд наложи общо условно наказание от 8 месеца лишаване от свобода за документни престъпления на 64-годишна бивша счетоводителка на БМФ. В съдебна зала С. М. призна вината си по двете повдигнати обвинения – за преправяне на съдържанието на трудови книжки на бивши служители на параходството и съзнателно ползване на неистински официални документи пред сектор „Пенсионно обслужване“ в НОИ – Варна.

Документните престъпления са извършени в периода от май до декември 2014 г. и във времето от 8 до 30 декември същата година, съобщиха от пресслужбатата съда.

Установено е, че за четирима души, които потърсили посреднически услуги от нея при подготвяне на набор от документи за пенсиониране, бившата счетоводителка дописвала в трудовите им книжки несъществуващи обстоятелства за осигурителния им стаж и категорията труд, като полагала отпечатък от стар печат с надпис на „Параходство БМФ“ АД, който не бил върнат по надлежния ред при прекратяване на правоотношенията й с дружеството. В три от случаите при подаване на документи пред „Пенсионно обслужване“ тя съзнателно се ползвала от неистински удостоверения образец УП-3, на които бил придаден вид, че представляват конкретно писмено удостоверително изявление. За самото им съставяне от подсъдимата не може да се търси наказателна отговорност.

Жената е с чисто съдебно минало. За всяко от деянията й бяха наложени отделни наказания, като по силата на одобреното споразумение съдът определи тя да търпи най-тежкото от тях – 8 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение бе отложено с 3 години изпитателен срок. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Издадоха принудителна административна мярка за спиране на дейностите по претоварване от кораба „Vera Su“

Министърът на околната среда и водите Асен Личев издава принудителна административна мярка на Изпълнителна агенция „Морска администрация“ за спиране на дейностите по

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент