Втори новопостроен кораб на БМФ вдигна флаг и поема в своя първи рейс

На 6 юли 2017 г. в китайската корабостроителница Jiangsu Hongqiang Marine Heavy Industry, Qidong (недалече от Шанхай), бе вдигнат флагът на новопостроения 42 300-тонният бълкер „Рила“.

На церемонията присъстваха изпълнителният директор на Параходство „Български морски флот“ АД капитан далечно плаване Александър Калчев и директорът на дирекция „Техническа експлоатация“ инж. Даниел Харизанов.

Първи капитан на новопостроения плавателен съд е капитан далечно плаване Ганчо Христов, а първи главен механик – инж. Камен Василев. Корабът ще посети няколко пристанища за натоварване в Китай, а пристанищата за разтоварване са в Средиземно море.

„Рила“ е вторият пореден високоефективен кораб от най-ново поколение на най-старата и най-голяма българска шипингова компания, която отбелязва тази година своята 125-та годишнина.

Последователното обновяване на флота на БМФ с тези конкурентоспособни плавателни съдове затвърждават позициите на Параходството на международните пазари и му позволяват да разшири своята дейност.

Корабът „Рила“ е четвъртият кораб с това име в историята на Параходство БМФ АД. Така Дружеството запазва традицията при наименоване на корабите, като новопостъпилите бълкери получават имена на български планини и планински върхове. Вече се знае и името на третия 42 300-тонен бълкер, който се изгражда в Китай – „Рожен“.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Черноморският флот на Русия унищожи три дрона край Севастопол

Руският Черноморски флот отблъсна днес атака с дронове срещу пристанище Севастопол на полуостров Крим, която не взе жертви. Това съобщи губернаторът на града Михаил Развожаев,