Корабът на Грийнпийс „Raibow Warrior III“ идва в България

a9830a270984f24fcab91c5fb2aadcb2През август легендарният кораб на „Грийнпийс“ Rainbow Warrior III идва в България, за да даде гласност на кампанията „Свободни от пластмаса“, научи Maritime.bg. Кампанията е инициатива на организациите „Грийнпийс“ и „За Земята“ с идея да се превърне в гражданско движение за по-малко пластмаса в живота и морето ни и повече устойчиви решения.

По време на престоя на Rainbow Warrior III на пристанищата във Варна и в Бургас ще бъдат организирани дни на Отворените врати, които приканват хора от общността да се качат на борда и да направят обиколка на кораба, да чуят неговата история и да се запознаят с ежедневието на екипажа, както и да научат повече за кампанията „Свободни от пластмаса“.

Грийнпийс България обяви, че набира доброволци, които да бъдат водачи на посетителите на кораба, ще разказват по увлекателен и изобретателен начин защо е важно да не ползваме пластмаса за еднократна употреба и ще съдействат в работилниците и творческите ателиета на кея.

Всички доброволци ще получат предварително кратък наръчник с историята и спецификациите на кораба, както и подробна информация за кампанията „Свободни от пластмаса“. А преди Rainbow Warrior III да отвори врати за посетители, доброволците ще имат възможност да опознаят кораба и екипажа, за да придобият усещане за атмосферата.
raibow-warrior

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Черноморският флот на Русия унищожи три дрона край Севастопол

Руският Черноморски флот отблъсна днес атака с дронове срещу пристанище Севастопол на полуостров Крим, която не взе жертви. Това съобщи губернаторът на града Михаил Развожаев,