Мултрашип засилва присъствието си в Черно море

multratug26Водещата специализирана по провлачване и спасяване на кораби (towage and salvage) фирма Мултрашип продължава да укрепва значимата си позиция в Черно море като прехвърля в Бургас един от най-модерните си влекачи Мултратаг 26, построен от корабостроителите Дамен.

Там той ще бъде опериран от дъщерната фирма на Мултрашип – Бургас Таг Сървис.

“Мултрашип е убеден в стратегическата важност на Черноморския регион и в перспективите за развитието на икономиката и търговията в него. Мултрашип е решен да увеличава своя флот в региона за да предоставя качествени услуги от които корабоплаването има нужда както сега, така и в бъдеще.”, заяви Пепайн Нюйтен, управляващ директор на Мултрашип и Бургас Таг Сървис.

“Наблюдаваме значителен ръст на нашите дейности в Черно море, основно в областта на пристанищното провлачване и офшорните дейности, не на последно място тези включващи проекта “Турски поток” (и неговия предшественик “Южен поток”) за построяване на газопровод от южна Русия до Турция” добави той.

С 63 тона тяга на винта, азимутно задвижване и модерна противопожарна система, Мултратаг 26 значително ще укрепи флота на Бургас Таг Сървис, който се състои от шест влекача, включително такива с азимутно и “Войт” задвижване.

Пепай Нюйтен продължи: “Мултрашип купи Бургас Таг Сървис през 2005 г. и оттогава непрекъснато затвърждава своята репутация на доставчик на качествено пристанищно провлачване, спасителни дейности (salvage) и швартоване в и около Пристанище “Бургас”. Убедени сме, че Мултратаг 26 ще бъде най-добре оборудваният влекач в България и неговото прехвърляне в Бургас е част от желанието на Мултрашип да предоставя специализирано оборудване и услуги в тези райони от света, където те са най-необходими.”.

Мултрашип е водеща холандска фирма в областта на корабното провлачване и спасяване. Тя е подразделение на Мюлер Маритайм Груп, която е ангажирана в корабната индустрия повече от 230 години. Основните дейности на фирмата включват пристанищно провлачване, корабоспасяване и вадене на потънали кораби (wreck removal), океанско провлачване и съдействие на офшорните енергийни и драгажни дейности. Мултрашип оперира и управлява голям флот от влекачи, спасителни кораби, плаващи кранове и други съдове оборудвани с модерна техника за провлачване, спасяване на кораби и за гасене на пожари, които се управляват от висококвалифицирани капитани и екипажи с голям опит.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Черноморският флот на Русия унищожи три дрона край Севастопол

Руският Черноморски флот отблъсна днес атака с дронове срещу пристанище Севастопол на полуостров Крим, която не взе жертви. Това съобщи губернаторът на града Михаил Развожаев,