Плувният маратон Галата – Варна ще се проведе на 6-ти август

Плувният маратон Галата – Варна ще се проведе на 6-ти август-maraton77-ият плувен маратон Галата – Варна ще се проведе на 6-ти август /неделя/.

Организатори са Община Варна, ВМС и плувен клуб „Черно море“, а състезанието е под патронажа на министъра на младежта и спорта.

Стартът по традиция ще бъде даден в 10 ч. от нос Галата. Разстоянието по права линия е около 4500 м, а финалът е на втора буна. Сборният пункт за състезателите е на Морска гара в 7,00ч., а право да участват имат всички желаещи, родени преди 2005 г.

Ден по-рано – на 5-ти август, от 10ч. в акваторията на Варненския залив ще се проведе плувен маратон „1000 за 1000”. Той няма състезателен характер и е генерална тренировка за Галата – Варна.

Всеки участник ще получи сувенирна гривна и пореден номер, а след приключване на плувния празник ще бъде разиграна томбола с награди.

Сборният пункт за записване на желаещите e на Морска гара, в 8 ч. Организатори са Община Варна и ПСК „Черно море“. И двете събития са обезпечени с професионални спасители и бързоходни катери, които ще гарантират сигурността на участниците, осигурени са медицински екипи и линейка.

Maritime.bg – Спорт / България

Последни новини

Последни новини

Пристанищни синдикати: Не подкрепяме предложенията на Благомир Коцев за зоната на Пристанище Варна

За прехвърляне на обособената обществена зона в Пристанищен терминал Варна - Изток на Община Варна се обяви бившият областен управител на Варна Благомир Коцев (Продължаваме

Младежи, взели участие в „Дните на сините кариери“, проявяват интерес към обучение и реализация в България

Международният формат "Дни на сините кариери" даде възможност на 60 младежи от Португалия, Испания, Полша, Гърция, Румъния и България да се запознаят с възможности за