Модерни сателитни комуникации на фериботите „Героите на Севастопол“ и „Героите на Одеса“

От 1 август фериботът „Героите на Одеса“, опериран от „Параходство Български Морски Флот“ АД, разполага с една от най-модерните комуникационни системи. На борда на кораба е инсталиран сателитен терминал от последно поколение – Thuraya Atlas IP с изключително добри параметри.

Изградена е и безжична Wi Fi мрежа. Комуникационната система гарантира постоянен и сигурен безжичен достъп до Интернет, както и сателитни телефонни разговори за пасажерите и екипажа на ферибота.

Подобна комуникационна система функционира и на ферибота „Героите на Севастопол“ от средата на миналата година.

Пасажерите на двата ферибота могат по всяко време да използват интернет през собствените си мобилни устройства за сърфиране, електронна поща, Facebook, Viber и др.

За удобство на пасажерите и екипажа на борда на двата ферибота е осигурена и сателитна телевизия. Нововъведенията са безплатни за пасажерите и значително подобряват условията за фирмите, ползващи фериботите по време на морски преход, като ги прави и много по-конкурентни.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

По света и у нас

САЩ продава торпеда на Тайван

Малко след полагането на клетва на президента на Тайван Цай Ингвен , правителството на САЩ обяви одобрение на нова сделка за доставка на оръжие за Тайпе. Ще бъдат доставени

ДАР ще следи за хибридни атаки

Депутатите разшириха правомощията на Държавна агенция „Разузнаване“ (ДАР). Промените в закона предвиждат разузнаването да следи за „хибридните атаки и асиметричните рискове

По света и у нас