Модерни сателитни комуникации на фериботите „Героите на Севастопол“ и „Героите на Одеса“

От 1 август фериботът „Героите на Одеса“, опериран от „Параходство Български Морски Флот“ АД, разполага с една от най-модерните комуникационни системи. На борда на кораба е инсталиран сателитен терминал от последно поколение – Thuraya Atlas IP с изключително добри параметри.

Изградена е и безжична Wi Fi мрежа. Комуникационната система гарантира постоянен и сигурен безжичен достъп до Интернет, както и сателитни телефонни разговори за пасажерите и екипажа на ферибота.

Подобна комуникационна система функционира и на ферибота „Героите на Севастопол“ от средата на миналата година.

Пасажерите на двата ферибота могат по всяко време да използват интернет през собствените си мобилни устройства за сърфиране, електронна поща, Facebook, Viber и др.

За удобство на пасажерите и екипажа на борда на двата ферибота е осигурена и сателитна телевизия. Нововъведенията са безплатни за пасажерите и значително подобряват условията за фирмите, ползващи фериботите по време на морски преход, като ги прави и много по-конкурентни.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Издадоха принудителна административна мярка за спиране на дейностите по претоварване от кораба „Vera Su“

Министърът на околната среда и водите Асен Личев издава принудителна административна мярка на Изпълнителна агенция „Морска администрация“ за спиране на дейностите по

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент