Седем българи са били в екипажа на Costa Concordia


На борда на заседналия кораб край Тоскана „Costa Concordia“ е имало осем българи. От тях седем са членове на екипажа на плавателния съд, един е пасажер. Информацията предадоха италианските власти на посолството ни в Рим.

Специалисти коментираха пред maritime.port.bg, че най-вероятно българите са от персонала на кораба, а не от командния състав. Все още не е ясно, коя е агенцията, чрез която те са качени.

Потвърдена е смъртта на трима души. Според българското посолство в Рим сред тях няма български граждани.

Всички 8 български граждани, които са се намирали на борда на претърпелия авария круизен кораб снощи, са в добро здраве и са в безопасност. Италианските власти и фирмата собственик на кораба ще им съдействат да се завърнат у дома. По – рано днес беше установено, че сред пътниците е била и българката Донка Тодорова.

Българите сред екипажа са:
  1. Росен Димитров
  2. Детелин Добрев
  3. Христо Христов
  4. Камен Пеев
  5. Петър Петров
  6. Георги Стоев
  7. Николай Вачев

Вижте: Инцидент с пътнически кораб край Италия

maritime.port.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на