Учредена е Европейска асоциация на рибарите от Черно море

Снимка: Shabla.be
Снимка: Shabla.be

Учредена е Европейска асоциация на рибарите от Черно море, която ще представлява интересите и ще подпомага дребномащабния риболов. Това заяви д.и.н. Димитрина Костова, председател на новата асоциация, предаде в-к Черно море.

Организацията се създава като част от проект  „Мерки за подпомагане на дребномащабните рибари”, финансиран от Генералната дирекция по морско дело и рибарство към ЕК.

Новата организация ще обхване всички дребни рибари по българското и румънското черноморско крайбрежие и ще ги представлява. Защото те сами нямат никакви възможности да защитават правата и интересите си. А имат много проблеми. Дребните рибари създават голям поминък на населението и са гръбнакът на риболовния бизнес, и то не само у нас, подчерта Димитрина Костова по време на финалната работна среща, на която бяха отчетени резултатите по пилотния проект.

На форума имаше представители на голяма част от местните сдружения на дребни рибари, от малките рибопреработвателни предприятия, от ИАРА, МЗХГ, Консултативния съвет за Черно море. Тук беше и Мартине Аусем, която представлява Генералната дирекция по морско дело и рибарство към ЕК.

Maritime.bg – България / Рибарство

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент