Председателят на IАMU е дванадесетият „Доктор хонорис кауза“ на ВВМУ

Във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ се проведе тържествена церемония по присъждане на почетното научно звание „Доктор хонорис кауза“ на професор Нийл Бос – председател на Международната асоциация на морските университети (IАMU) и директор на Австралийски морски колеж, съобщиха от учебното заведение.

Академичният съвет на училището взе решение професор Нийл Бос да бъде удостоен с най-високото почетно научно звание. Отчетени са професионалните му постижения и приносът му за развитие на морското образование.

Откроена е ролята му за развитие на международната морска образователна общност и особено – неговият принос за издигане на престижа на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Професор Бос е дванадесетият удостоен с високото научно звание.

По време на церемонията началникът на Висшето военноморско училище – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, връчи на номинирания почетен диплом и медал. По стара традиция удостоеният с почетното звание „Доктор хонорис кауза“ засади дърво в парка на Училището.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Черноморският флот на Русия унищожи три дрона край Севастопол

Руският Черноморски флот отблъсна днес атака с дронове срещу пристанище Севастопол на полуостров Крим, която не взе жертви. Това съобщи губернаторът на града Михаил Развожаев,