Развитието на морското образование обсъждат на Генералната асамблея на IAMU във Варна

Във Варна официално бе открита 18-ата годишна Генерална асамблея на Международната асоциация на морските университети (МАМУ).

След церемонията по откриването започна работа президентският форум, чиято основна тема бе „Създаване на единни стандарти за морските професионалисти“.

Сред участниците в церемонията бяха проф. Нийл Бос – президент на МАМУ и директор на Австралийския морски колеж, който преди броени дни беше удостоен с почетното звание „Доктор хонорис кауза на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“,   Такехеро Умемура – представител на Nippon foundation,  Милхард Фаждин – представител на МАМУ,  Дейвид Снайдер – президент на Наутикъл институт, Лондон, гости от чужбина, представители на морския бизнес.

Във форума участват 212 представители на 48 университета от 33 държави.

Основната проблематика на Генералната асамблея и на съпътстващите 2 конференции – за специалисти и за студенти, е свързана с по-нататъшното развитие на морското образование.

Maritime.bg – България

 

Последни новини

Последни новини

Българо-румънски енергиен остров в Черно море носи 6 млрд. евро приходи и над 20 хил. нови работни места

Енергиен остров в Черно море, изграден съвместно от Румъния и България, би улеснил разгръщането на мултигигаватов офшорен вятърен капацитет, като същевременно ще избегне

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент