Делегация от ВМС на Украйна посети ВВМУ

Делегация, водена от заместник-началника на Щаба на ВМС на Украйна – капитан I ранг Олександр Дяков, и съпровождана от капитан I ранг Галин Манев – началник на отдел в Щаба на ВМС на Република България, бе на посещение във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

Гостите бяха посрещнати от началника на ВВМУ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, който направи обширна презентация на Училището.

Той представи историята, мисия, задачи и перспективи за развитие.

Посещението е в рамките на щабни разговори между ВМС на България и Украйна, съгласно Плана за двустранно сътрудничество между министерствата на отбраната на Република България и на Украйна.

По време на разговорите бяха дискутирани въпроси, свързани с морското образование. Споделен бе българският опит по програмата на НАТО за обучение в отбраната (DEEP).

Украинската делегация бе запозната с учебната и тренажорна база на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, съобщиха от българското учебно заведение.

Maritime.bg -България

Последни новини

Последни новини

Не са извършени подробни изследвания преди строителството на „Карантината“ във Варна

Не са извършвани изследвания за по-детайлна и надеждна оценка при строителството на рибарско пританище Карантината за установяване ефекта на наносния транспорт, ерозионните и