Контраадмирал Митко Петев участва в регионалния симпозиум „Морска мощ”

Командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев участва в Регионалния симпозиум „Морска мощ”, който се проведе за единадесети път във Венеция.

Той се провежда на всеки две години и целта му е да подобри сътрудничеството между Военноморските сили на страните от регионите на Средиземно и Черно море.

През тази година форумът събра рекорден брой участници – представители на ВМС от 47 държави, както и на много международни организации.

Темата на симпозиума беше „ВМС отвъд тяхната традиционна роля – обединяване на усилията в подкрепа на стабилността и сигурността на море.”

По молба на домакините, италианските ВМС, контраадмирал Петев изнесе лекция
„Многонационално и междуведомствено сътрудничество – инструмент на операциите за морска сигурност в отговор на транс регионални предизвикателства”.

В Неапол контраадмирал Митко Петев присъства на церемония по смяната на командващия на съвместните сили на НАТО, на която адмирал Джеймс Фого ІІІ прие длъжността от адмирал Мишел Хауърд, съобщиха още пред Maritime.bg от ВМС.

Maritime.bg – ВМС

Последни новини

Последни новини

Ротердам, Антверпен-Брюж и Хамбург запазват позициите си на основни пристанища на ЕС

Румънското Пристанище Констанца отчита сериозен ръст на товарооборота сред европейските пристанища, според данни, публикувани от Европейската статистическа служба (Евростат).

САЩ с крачка назад за участието на Иран в атаките срещу кораби в Червено море

Седем държави имат готовност за операция за защита безопасността на корабоплаването в Червено море Министерството на отбраната на САЩ не може да каже категорично, че