Сблъсък с български пътнически кораб по река Майн

Български пътнически кораб се е сблъскал с друг съд във водите на река Майн, научи Maritime.bg.

Инцидентът е станал с кораб “Хайнрих Хайне”, плаващ под български флаг, собственост на базираната в Русе – “Дунав турс”.

От офиса на българското дружество официално потвърдиха пред Maritime.bg за инцидента. “Като оператор на кораба потвърждаваме информацията за настъпил инцидент на 24.10.2017 при пътуване по р. Майн”, коментираха от фирмата.

“Поради отказ на системата за управление, при който м/к Хайнрих Хайне е влязъл в леко съприкосновение с пътуващия по течението на реката круизен кораб “Амарайна”. При инцидента няма пострадали пътници и екипаж. Установени са несъществени материални щети по кораба, които са отстранени своевременно”, отбелязаха още от “Дунав турс”.

Кораб “Хайнрих Хайне” е останал без ход, следствие на авария в машинното отделение, бил е снесен и се сблъсква с друг пътнически кораб със 157 пасажери на борда.

Не е допуснато замърсяване, следствие на удара.

Няма и пострадали пасажери.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Пристанищата на България ще бъдат блокирани, ако “Лукойл Нефтохим” спре работа

Възможното спиране на работата на най-голямата компания за нефтопреработване на Балканския полуостров - "ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас", ще доведе до блокиране на българските пристанища

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент