Работим за развитието и осигуряването на безопасността на морския транспорт

Политиките, които следваме са свързани не само с развитието на морския транспорт, но и с обезпечаването на неговата безопасност. Това заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ангел Попов в рамките на конференцията „Перспективи за стратегическо развитие на Черноморския регион“.

Форумът се провежда днес във Варна по случай отбелязването на Международния ден на Черно море.

По време на събитието заместник-министър Попов представи напредъка в морския сектор, от гледна точка на осигуряването на безпрепятствено корабоплаване в общия българо-румънски Черноморски регион.

Това стана възможно след като в началото на този месец беше подписано споразумение с Румънската морска администрация.

“С документа се регламентира предоставянето на достъп на кораби, нуждаещи се от помощ, до места за убежища. Изпълняват се и европейските изисквания за създаване на система на Общността за контрол на движението на корабите и за обмяна на информация”, отбеляза заместник-министър Попов.

По Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“, в настоящия програмен период, сме планирали надграждане и допълване на функциите на информационната система за управление на трафика на плавателните съдове, добави още заместник-министърът.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент