Откриха убит помощник-капитан на автомобиловоз

Вторият помощник-капитан на кораб IMAN, плаващ под флага на Того, е намерен мъртъв в кабината си, съобщиха властите в Хоншу.

Бездиханното тяло на руския моряк е открито с окървавена глава вчера, когато корабът се е намирал в пристанище „Тояма Шинко“, Япония.

Местната полиция е започнала разследване.

20-членният екипаж на кораба е съставен само от руски моряци. Всички са били разпитани.

По информация на местни медии, която не е официално потвърдена, за момента се изключва версията за нещастен случай. Предполага се, че мъжът е убит.

Автомобиловозът IMAN е построен през 1985 г., съдът има дедуейт 3611 t, дължина 96 m, широчина 20 m и плава под флага на Того.

Корабът е собственост и се менажира от компания, базирана във Владивосток, откъдето е отплавал за японското пристанище.

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Finn Devoti Cup остана във Варна, силно общинско присъствие на финалната церемония

Състезателят на МК Одесос Варна Владимир Стасюк спечели по драматичен начин първото издание на ветроходната Finn Devoti Cup във Варна. Украинецът, който от няколко сезона се

Военнослужещи почистиха и боядисаха експонати на Военноморския музей

Военнослужещи от Инженерно-сапьорна рота, в.ф. 34410 и Хидрографска служба, в.ф. 26870 към Военноморските сили участваха във възстановяване на експонати във Военноморския музей.

Завърши водолазното учение на Военноморските сили с международно участие „Тритон 2023” 

Завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2023”. To се проведе за трета поредна година и е резултат от