„Хилядолетният сокол“ е превозен с кораб до Англия

Какво е общото между морската индустрия и „Междузвездни войни“? На пръв поглед абсолютно нищо.

Не така мислят обаче феновете на звездната поредица, които с нетърпение очакват „Последният джедай“ на големите екрани в края на годината.

С помощта на Гугъл феновете откриха „Хилядолетния сокол“, ключовия космически кораб в поредицата. Сателитните услуги на Гугъл осигуриха „откриването“ на „кораба“ или поне неговата пластмасова отливка, която се оказа в района на град Съри, Великобритания.

От погледите на хората пластмасовият „Хилядолетен сокол“ е скрит с помощта на корабни контейнери, с които вероятно е бил транспортиран по море до студио в Англия.

Maritime.bg – Любопитно

Последни новини

Последни новини

Боен кораб свали пореден дрон над водите на Червено море край Ходейда

Илюстративно изображение. Неназован боен кораб е свалил безпилотен летателен апарат над водите на Червено море. Това съобщиха специалисти по морска сигурност. Към

Ротердам, Антверпен-Брюж и Хамбург запазват позициите си на основни пристанища на ЕС

Румънското Пристанище Констанца отчита сериозен ръст на товарооборота сред европейските пристанища, според данни, публикувани от Европейската статистическа служба (Евростат).

САЩ с крачка назад за участието на Иран в атаките срещу кораби в Червено море

Седем държави имат готовност за операция за защита безопасността на корабоплаването в Червено море Министерството на отбраната на САЩ не може да каже категорично, че