Всички български моряци от Costa Concordia са добре


Всички български моряци на борда на претърпелия катастрофа пътнически кораб Costa Concordia са от Варна. Те са качени от фирма „Комак“, научи maritime.port.bg. Припомняме, че вчера стана ясно, че осем българи са били на борда. Петър Петров е бил Първи механик на кораба. Другите моряци Росен Димитров, Детелин Добрев, Камен Пеев, Георги Стоев и Николай Вачев са от машинната команда. Последният от групата – Христо Христов е бил фотограф. Всички са в добро състояние.

(+) 14:50ч. В последните минути се появи противоречива информация, че българите на борда не са само 7 сред екипажа и 1 сред пътниците. Освен това, източници на maritime.port.bg коментираха, че има и моряци от Бургас. От МВнР към момента не съобщават за други българи на борда.

(+) 15:00ч. Властите потвърдиха, че 17 души все още са в неизвестност. Сред тях – 11 пасажери и 6 членове от екипажа.

(+) 15:02ч. Капитанът на Costa Concordia е напуснал кораба преди евакуирането на всички пасажери. Това е съобщил разследващ инцидента прокурор. По думите му Франческо Шетино (капитан) е обвинен за непредумишлено убийство на повече от един човек..

Проследете Катастрофата с Costa Concordia

maritime.port.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на

Най-дългата подводница в света застъпва на бойно дежурство, въоръжена с шест подводни дрона

До края на септември се очаква да приключи цикълът изпитания на атомната подводница със специално назначение БЕЛГОРОД (К-329). Тя ще е най-дългата подводна лодка в света със