В Сингапур ще извършват инспекции с дронове

Критерии за извършване на корабни инспекции с помощта на дронове ще бъдат разработени до края на първото тримесечие на следващата година от морските и пристанищни власти на Сингапур (MPA), които ще бъдат прилагани за кораби, плаващи под флага на островния град-държава.

Методите за дистанционна инспекция са по-безопасни, спестяващи време и разходи за корабособствениците, смятат от MPA.

Властите в Сингапур въведоха и няколко подобрения на услугите, предлагани за собствениците и операторите на всички 4600 плавателни съда, плаващи под флага на страната.

Открита е денонощна телефонна линия за спешна помощ, включително свързана с регистрацията на корабите, властите ще издават и електронни сертификати, а фирмите-собственици на съдове, плаващи под сингапурски флаг, ще могат да преминават и различен тип обучения.

“Следваме развитието на новите технологии, променящи начина, по който работим. За да не спре развитието си, Сингапурският корабен регистър приема тези технологии, с които ще предлага услуги с добавена стойност на своите клиенти. Като отговорна администрация на флага ще продължим да търсим нови начини за насърчаване на чиста, ефективна и устойчива морска индустрия”, каза главният изпълнителен директор на MPA Андрю Тан.
Maritime.bg – Свят

Източник MPA

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Военноморските сили успешно изпълниха поставените задачи

„Въпреки сложната международна обстановка и недостатъчната ресурсна осигуреност, както и в условията на конфликта в Украйна, през изтеклата година Военноморските сили успешно

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент